123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

Vochtopnemers

Goedkoop vochtopnemers kopen

Bestel vochtopnemers om de luchtvochtigheid van een kamer eenvoudig naar beneden te krijgen. Zo profiteert u van een betere luchtkwaliteit en geen muffe geurtjes meer. Ideaal voor op plekken zoals de badkamer, keuken, woonkamer, s laapkamer en kantoor. Vandaag besteld, is morgen al thuisbezorgd.

1 - 0 van 0

Voordelig vochtopnemers bestellen

Verlaag de luchtvochtigheid in de kamer eenvoudig met een vochtopnemer. De absorberende vulling neemt water op en houdt dit wel maandenlang vast. Zo heeft u hier helemaal geen omkijken naar. Lees hieronder meer over vochtvreters of kies hierboven direct voor het merk vochtopnemers die u zoekt.

Wat zijn vochtopnemers?

Vochtopnemers, ook wel luchtontvochtigers genoemd, zijn ideaal om de luchtvochtigheid op peil te houden in vochtige en slecht geventileerde ruimtes. De producten zorgen ervoor dat de luchtcirculatie wordt versterkt om schimmels te voorkomen en neutraliseren vieze luchtjes. Handig voor in iedere vochtige ruimte en ook perfect voor mensen met allergische reacties. Vochtopnemers helpen namelijk bij het verminderen van schimmels en huisstofmijt.

 

Vochtvreters zijn bakjes met een vocht absorberende vulling. De vulling bestaat vaak uit korrels of tabletten. De meeste vullingen moeten om de paar maanden vervangen worden, maar hoe vaak dit gedaan moet worden ligt volledig aan de luchtvochtigheid van de kamer.

Voordelen van vochtopnemers in de kamer

Het hebben van een vochtopnemer in de ruimte is zeer handig dankzij de vele voordelen, dit zijn:

 Voorkomen schimmelvorming.
 Verbeteren de luchtkwaliteit.
 Voorkomt dat vocht in meubels trekt.
 Minder muffe geuren in huis.
 Makkelijk in gebruik.
 

Luchtontvochtigers zijn dus handige apparaten om de luchtkwaliteit te verbeteren en uw huis tegen vocht te beschermen.

Het kiezen van een vochtopnemer

Bij het kiezen van een vochtopnemer is het handig om te letten op hoeveel vierkante meter deze kan behandelen. Zo vindt u bij ons Bison vochtvreters die ruimtes van 45 tot wel 100 m² kunnen voorzien van een betere luchtkwaliteit. Deze kunnen dan tot wel 1 liter aan water vasthouden. Merken als Rubson hebben zelfs 360 graden luchtontvochtigers die zorgen voor een volledige luchtcirculatie rondom.

 

Daarnaast zijn de vullingen vaak beschikbaar in verschillende geuren. Zo wordt de muffe geur niet alleen verholpen, maar ook direct vervangen door bijvoorbeeld de heerlijke geur van lavendel. Bovendien zijn er ook vochtvreters die speciaal zijn ontwikkeld voor in de auto, zodat het ook hier nooit meer te vochtig is.

Zo gebruikt u vochtopnemers

Het gebruiken van vochtopnemers is zeer eenvoudig en het beste nog, u heeft er bijna geen omkijken naar. Het gebruiken en onderhouden van een luchtontvochtiger doet u zo:

  1. Plaatsen: als u een vochtopnemer koopt is deze vaak al gebruiksklaar. U hoeft deze dus alleen in de vochtige ruimte te plaatsen. Doe dit op een plek met stabiele ondergrond en waar de lucht vrij kan circuleren.
  2. Controleren: controleer uw vochtvreter wekelijks/maandelijks. Hoe vaak u het beste kunt controleren ligt aan hoe vochtig de ruimte is. Zo kan het zijn dat de vochtvreter in de badkamer eerder aan vervanging toe is dan de opnemer in de woonkamer.
  3. Navullen: vervang de vulling tijdig, zodat deze altijd goed functioneert. Gooi de huidige inhoud weg en vervang deze met de nieuwe. Hoe dit moet ligt aan het type navulling. Tabletten kunt u erin leggen en met kristallen moet u vaak eerst het zakje openmaken en de inhoud in de opnemer gieten.

Het onderhouden van uw vochtvreter is nog geen minuut aan werk en na het plaatsen plukt u hier al direct de vruchten van. U geniet van betere luchtkwaliteit en heeft geen last meer van vocht en muffe geurtjes.

Zoekt u iets anders? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Zijn vochtopnemers veilig voor in huis?

Vochtvreters zijn veilig voor gebruik in huis. Volg altijd de instructies op van de fabrikant en zorg ervoor dat de vochtopnemer buiten het bereik van kleine kinderen en huisdieren is.

Hoe vaak moet ik de inhoud van mijn vochtopnemer vervangen?

Dit hangt af van de luchtvochtigheid in huis, maar over het algemeen moet de inhoud om de drie maanden vervangen worden. Zo blijft de absorberende vulling altijd optimaal werken.

Werken vochtopnemers ook in grote ruimtes?

Luchtontvochtigers zijn ook ideaal voor in grote ruimtes. Kies bij grote ruimtes voor een grote vochtvreter. Deze kunnen tot wel 100 vierkante meter behandelen. U kunt er ook voor kiezen om meerdere kleine vochtvreters te gebruiken.

Waar kan ik een vochtopnemer het beste plaatsen?

Vochtvreters werken het beste in ruimtes waar de luchtvochtigheid hoog is en de lucht vrij rond kan circuleren. Dus op een kast of tafeltje is ideaal. Daarnaast wordt er aangeraden om de vochtopnemer te plaatsen op een recht, stabiel oppervlak.
 

Wilt u meer weten over vochtopnemers, of heeft u vragen over andere producten in ons assortiment? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.