123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

Staalsponzen

Staalsponzen goedkoop kopen

Reinig metalen en houten oppervlakken grondig met behulp van een staalspons. In ons assortiment vindt u staalsponzen van onder andere Multy en ons 123schoon-huismerk. Vandaag besteld? Dan ontvangt u de staalsponzen morgen al in huis.


Staalsponzen voordelig bestellen

Een staalspons is de ideale toevoeging aan uw schoonmaakroutine. Of het nu voor het schoonmaken is van pannen, ovens of misschien wel het slijpen van scharen. Staalsponzen zijn zeer multifunctioneel en handig voor verschillende taken. Lees hieronder meer over staalsponzen of bestel hierboven direct de spons die u zoekt.

Wat zijn staalsponzen?

Staalsponzen zijn sponzen die bestaan uit gewikkelde dunne staaldraden of fijn staalwol. Hierdoor is het schuurvermogen ruwer dan bij bijvoorbeeld een schuurspons. Echter neemt een staalspons geen vocht op, waardoor deze sneller krassen kunnen achterlaten op poreuze oppervlaktes. Bij sommige staalsponzen gemaakt van staalwol kan er ook zeep in verwerkt zitten. Zo hoeft u geen afwasmiddel of schoonmaakmiddel te gebruiken en biedt de spons extra bescherming tegen roestvorming.

Het reinigen met staalsponzen

Met een staalspons verwijdert u eenvoudig hardnekkig vuil van verschillende oppervlaktes. Dankzij de krachtige werking kunt u de spons niet op alle oppervlaktes gebruiken. Wel kunt u ze gebruiken voor het reinigen van:

  • (Braad) pannen zonder antiaanbaklaag
  • Ovenschalen
  • Ovenroosters
  • Barbecues

Na het gebruiken van een staalspons is het oppervlak weer stralend schoon. Gebruik staalsponzen niet of zeer voorzichtig op oppervlaktes die poreus zijn. Staalsponzen laten door het krachtige reinigingsvermogen namelijk snel krassen achter.

Unieke toepassingen van staalsponzen

Naast schoonmaken, kunt u staalwol ook gebruiken voor andere handige klusjes, zoals:
 

 Scharen slijpen. Knip in de staalspons met de schaar en deze wordt weer superscherp.
 Verwijder roest. Met een staalspons kunt u oppervlaktes eenvoudig polijsten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld gereedschap.
 Muizen of ratten weren. Vul het gat waar de beestjes doorheen komen, ze zullen hier niet doorheen knagen.
 Gebruik als wegwerp afvoerzeef. Zo voorkomt u eenvoudig een verstopte afvoer.
 

Een staalspons is dus een veelzijdig schoonmaakartikel dat van pas komt in ieder huishouden.

Staalsponzen: een duurzame keuze

Staalsponzen gaan lang mee en al helemaal in vergelijking met reguliere sponzen. De meeste staalsponzen zijn roestvrij, hierdoor hoeft u ze niet vaak te vervangen. Na gebruik kunt u de spons grondig uitspoelen. Als de spons zwaar vervuild is, kunt u de spons in de vaatwasser plaatsen. Zo wordt de spons weer stralend schoon. Zelfs na veelvuldig gebruik behouden de sponzen hun vorm en effectiviteit. Doordat ze zo lang meegaan bespaart u op de kosten en draagt u bij aan een duurzame levensstijl.

Ons assortiment staalsponzen

Bij ons vindt u staalsponzen van verschillende merken, zoals:

  • 123schoon-huismerk: u vindt op deze pagina verschillende staalsponsjes van ons huismerk. Zo kunt u kiezen voor 3 of 6 stuks óf zelfs sponsjes met zeep.
  • Multy: de Multy staalsponsjes onderscheiden zich door het normale of grote formaat waarin deze beschikbaar zijn. Hierdoor kiest u gemakkelijk voor de ideale spons voor uw schoonmaaktaak.
  • Scrub Daddy: de Scour Steel is speciaal ontwikkeld voor het reinigen van de BBQ. Deze zijn hittebestendig en extra krachtig. De ideale toevoeging aan uw BBQ Daddy.
  • Dishmatic: dit is een navulbare staalspons afwasborstel. Dankzij de handige handgreep kunt u eenvoudig de vaat doen.

Bij ons heeft u dus genoeg keuze uit verschillende merken. Zo zit er gegarandeerd een ideale staalspons voor u tussen.

Zoekt u iets anders? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Zijn staalsponzen veilig te gebruiken op pannen met een antiaanbaklaag?

Nee, gebruik staalsponzen niet op pannen met een antiaanbaklaag. Met een staalspons verwijdert u deze laag en kunnen er krassen ontstaan op uw pan.

Hoe onderhoud ik mijn staalspons?

Spoel de spons uit onder warm water, u kunt de spons ook laten weken in water met een beetje azijn. Sommige staalsponzen kunnen zelfs in de vaatwasser.

Kan ik een staalspons hergebruiken?

Ja, staalsponzen kunt u hergebruiken. Het is wel handig om deze na gebruik goed schoon te maken met water. Als de spons begint te roesten of kapot begint te gaan, kunt u deze het beste wel vervangen met een nieuwe.
 

Heeft u na het lezen van deze tekst nog vragen over staalsponzen of komt u er tijdens het bestellen niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op, dan kunnen we u helpen.