123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

Vaatdoeken

Vaatdoeken goedkoop kopen

Bestel hier voordelig vaatdoeken. Deze kunnen natuurlijk niet ontbreken tijdens het schoonmaken of op het aanrecht. Dankzij ons brede aanbod vindt u verschillende typen vaatdoeken van diverse A-merken. Zo slaat u direct een voorraad in voor de beste prijs. Vandaag besteld, is morgen al thuisbezorgd.


Voordelig vaatdoeken bestellen

Ieder huishouden heeft er wel eentje op het aanrecht liggen, een vaatdoek. Hiermee neemt u het aanrecht af, maakt u de tafel schoon en ruimt u eenvoudig op als u iets heeft gemorst. Lees hieronder meer over vaatdoeken of bestel hierboven direct het doekje dat u zoekt.

Wat is een vaatdoek?

Een vaatdoek is een doek waarmee het aanrecht, de gootsteen en de tafel wordt schoongemaakt en afgenomen. Het doekje hangt of ligt vaak in de keuken. Vaatdoekjes kunnen gemaakt zijn van katoen of viscose. Zo kunnen de doekjes eenvoudig vocht opnemen en oppervlaktes schoonvegen. Vaatdoeken moeten met regelmaat gewassen worden. Hierdoor maakt u met de vaatdoek altijd optimaal schoon.

 

Naast de vaatdoek, komt de keuken-/theedoek ook voor in de keuken. Deze doeken worden soms vergist met een vaatdoek, maar thee-/keukendoeken zijn speciaal gemaakt voor het drogen van de vaat.

Katoen vs viscose vaatdoek

De meeste vaatdoeken zijn gemaakt van viscose of katoen, maar welke sluit nu het beste aan bij wat u zoekt? Wij hebben de twee doeken voor u naast elkaar gezet.
 

Katoen Viscose
Laat tijdens gebruik deeltjes los
Gaat jaren mee
Eerste keer afzonderlijk van ander wasgoed wassen
Mild wasmiddel gebruiken tijdens wassen
Heet wassen (60 graden)
Wassen met ander wasgoed mogelijk
Milieuvriendelijk
 

Met behulp van bovenstaande tabel wordt de zoektocht naar de ideale vaatdoek een stuk makkelijker.

Het verschil tussen een vaatdoek en microvezeldoek

Vaatdoeken en microvezeldoeken worden vaak door elkaar heen gehaald. Zo gebruiken sommige mensen toch een microvezeldoek in plaats van een vaatdoek in de keuken. Een vaatdoek is wel echt speciaal ontwikkeld voor op het aanrecht. Zo neemt een vaatdoek makkelijker grote hoeveelheden aan vocht op en droogt het doekje na gebruik sneller. Daarnaast is het ook een stuk hygiënischer om uw verschillende doekjes gescheiden te houden en zo doekjes in huis te hebben voor iedere schoonmaaktaak of ruimte.

Hiervoor kunt u een vaatdoek gebruiken

Vaatdoeken kunnen nuttig zijn op verschillende momenten en voor diverse klussen. Zo kan het helpen bij de volgende schoonmaaktaken:

  • Afnemen van de eettafel.
  • Afnemen van het aanrecht.
  • Spetters of plasjes weghalen.
  • Schoonmaken van het gasfornuis, oven, magnetron en de koelkast.

Een vaatdoek is dus een perfecte toevoeging aan iedere keuken.

Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Hoe vaak moet ik mijn vaatdoek wassen?

Aangeraden wordt om na iedere dag of na zwaar gebruik uw vaatdoek te wassen. In de praktijk doen mensen dit vaak pas om de paar dagen.

Kunnen vaatdoeken in de wasmachine?

Vaatdoeken kunnen gewassen worden. Hierbij zit wel een verschil in het wassen van katoenen of viscose vaatdoeken. Viscose vaatdoeken moeten niet te heet gewassen worden en hiervoor kunt u een mild wasmiddel gebruiken. Katoenen vaatdoeken kunnen idealiter heet (60 graden) gewassen worden.

Waar koop ik een vaatdoek?

Op 123schoon.nl koopt u vaatdoeken extra voordelig. U vindt hier vaatdoeken van verschillende merken, zoals Multy en ons 123schoon-huismerk. Keuze uit katoen en viscose. Vandaag besteld, is morgen al in huis.
 

Heeft u vragen over onze vaatdoeken of komt u er niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.