123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

Hoe houdt u uw zwemkleding mooi?

Hoe houdt u uw zwemkleding mooi?
Hoe houdt u uw zwemkleding mooi?


Op deze pagina vindt u tips met betrekking tot het schoon en mooi houden van uw zwemkleding. Hier leggen we ook uit hoe verkleuringen en beschadigingen te voorkomen zijn.

Hoe voorkomt u verkleuringen of beschadigingen van uw zwemkleding?

Verkleuringen en beschadigingen op uw badkleding kunnen verschillende veroorzakers hebben:

  • Chloor: Chloor kan ervoor zorgen dat de stof verbleekt. Om dit te voorkomen is het raadzaam om voor het zwemmen een douche te nemen met zwemkleding aan, omdat stoffen die al vochtig zijn minder gemakkelijk chloor opnemen. Daarnaast raden we u ook aan om uw zwemkleding direct na het zwemmen goed uit te spoelen met koud water, om op deze manier al zo veel mogelijk chloor weg te spoelen.

  • Zonnebrandcrème: Om vlekken van zonnebrandcrème te voorkomen adviseren we u om de crème een halfuur voor het aantrekken van de zwemkleding op te smeren. Door dit tijdig te doen kunt u ervoor zorgen dat de crème al ingetrokken is wanneer u uw badkleding gaat aantrekken, zodat er minder gauw vlekken ontstaan. Omdat tussentijds insmeren nodig is om optimaal beschermd te blijven tegen UV-straling is zonnebrandcrème opsmeren als u uw badkleding al aan heeft onvermijdelijk. Probeer op deze momenten voorzichtig te smeren om contact met de zwemkleding zo veel mogelijk te vermijden.

  • Ruwe oppervlakken: Ruwe oppervlakken kunnen ook voor beschadigingen zorgen. Denk hierbij aan de binnenzijde van een glijbaan. Om deze reden raden we het af om de zwemkleding waar u gehecht aan bent mee te nemen naar een waterpretpark. Als u hier een bezoek aan brengt kunt u beter uw oudere badkleding aantrekken.

  • Zonlicht: Ook door de kracht van zonlicht kunnen kleuren verbleken, waardoor uw zwemkleding er doffer uit komt te zien. Goed afspoelen met koud water na gebruik kan het effect van het zonlicht aanzienlijk verminderen.

Omdat voorkomen immers beter is dan genezen kunt u ook voorzorgsmaatregelen nemen voordat u uw badkleding in gebruik gaat nemen. Door uw badkleding een halfuur te laten weken in een mengsel van natuurazijn (één eetlepel) en water (één liter) zullen kleuren gefixeerd worden en minder gauw dof worden.

Hoe moet u uw badkleding wassen?

Na het zwemmen is het belangrijk om uw badkleding zo snel mogelijk goed uit te spoelen met koud water, om te zorgen dat chloor, zand, zonnebrandcrème en zout weggehaald worden. Nadat u dit gedaan heeft kunt u uw badkleding het beste met de hand wassen, waarbij u voor het beste effect koud water combineert met een fijnwasmiddel. Ook weken in een emmer koud water met groene Biotex zorgt over het algemeen voor goede reiniging van uw zwemkleding.

Toch liever gebruik maken van de wasmachine? Controleer dan allereerst de wasvoorschriften op het etiket om zeker te zijn dat dit zonder problemen kan. Ons advies is bovendien om gebruik te maken van een fijnwasprogramma (maximaal 30 C°), een lingerie- of waszak te gebruiken om de zwemkleding in te stoppen tijdens het wassen en een wasmiddel voor fijne, delicate stoffen toe te voegen.

Extra tips voor het wassen van badkleding

  • Zorg ervoor dat u losse onderdelen verwijdert voordat u de badkleding gaat wassen.

  • Maak geen gebruik van wasverzachter. Hiermee wordt er namelijk een filmlaag op de stof gelegd die ervoor zorgt dat de stoffen beduidend minder lang meegaan. Ook het gebruik van een wolwasmiddel (een wasmiddel dat enkel gebruikt wordt voor wollen kledingstukken) raden we af.

  • Was uw badkleding niet met de bonte was mee om verkleuringen te voorkomen.

  • Was badkleding waarop patronen, prints of decoraties te vinden zijn te allen tijde binnenstebuiten om te zorgen dat de kleuren of patronen niet vervagen.

Hoe moet u uw badkleding drogen?

Allereerst is het belangrijk om badkleding nooit uit te wringen, omdat dit ervoor kan zorgen dat de stof beschadigd raakt of uitrekt. Ook het gebruik van een droger raden we ten zeerste af. Laat de kleding liever drogen in de (buiten)lucht. Hang uw badkleding echter niet in het zonlicht om verkleuringen en aantasting van de elasticiteit te voorkomen. Uw badkleding droogt het beste op een schaduwrijke plek. Berg de kledingstukken pas op wanneer ze volledig droog zijn, anders kunnen er schimmels of bacteriën op het materiaal ontstaan die voor beschadigingen kunnen zorgen.

In deze tekst heeft u alles gelezen over het wassen en drogen van uw badkleding en hebben we uitgelegd hoe beschadigingen en verkleuringen voorkomen kunnen worden. Geïnteresseerd in meer wastips? Lees dan onze blog waarin we onze 10 beste wastips bespreken. En heeft u hier nog vragen over? Neem dan contact met ons op, zodat we u kunnen helpen.


Bestel hieronder direct alles wat u nodig heeft.