123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

Hoe voorkomt u groen zwembadwater of glibberige wanden?

Groen zwembadwater of glibberige wanden

Last van groen zwembadwater of glibberige wanden?


Algengroei in het zwembad is over het algemeen altijd de oorzaak van groen zwembadwater. Ook zorgen algen voor gladde wanden. Beide situaties wilt u uiteraard voorkomen. Met een algenbestrijdingsmiddel zorgt u van tevoren al voor een goede basis.

Heeft u al last van groen zwembadwater of glibberige wanden in uw zwembad? Algen worden over het algemeen door een van de volgende dingen veroorzaakt:

  • Slechte pH-waarde: Als de pH-waarde niet goed is, kan het chloor zijn werk ook niet goed doen. Test de pH-waarde en zorg er met een pH-verhoger of pH-verlager voor dat deze hersteld wordt. Meer informatie over het corrigeren van de pH-waarde? Lees dan onze blog hierover.

  • Te veel cyaanzuur: Cyaanzuur komt in het water terecht via chloortabletten of chloorgranulaat en is een stof die het chloor in deze producten stabiliseert. Een kleine hoeveelheid cyaanzuur in het water kan geen kwaad, maar door een overmatige hoeveelheid worden de desinfecterende eigenschappen van het chloor ondermijnd. Om dit op te lossen kunt u het beste een gedeelte van het water wegpompen en vervangen door water zonder cyaanzuur. Doordat het water mét en het water zonder cyaanzuur met elkaar zullen mengen wordt er weer een gezonde waarde bereikt.

  • Te veel zonlicht: Staat uw zwembad de hele dag in de zon? Ook dat kan algengroei veroorzaken. Let er tijdens het opzetten van uw zwembad daarom op dat u het bad in de schaduw zet, of dek deze na gebruik af met een afdekzeil.

U test wat de oorzaak van het groene water is door een teststrip of een digitale meter te gebruiken. Meet in ieder geval de alkaliniteit, pH-waarde en de hoeveelheid cyaanzuur.


Bestel hieronder direct alles wat u nodig heeft.


Groen zwembadwater en glibberige wanden: FAQ

Veelgestelde vragen

Wat is de oorzaak van groen zwembadwater?

Groen zwembadwater gaat doorgaans gepaard met glibberige zwembadwanden. Het wordt veroorzaakt door een drietal mogelijke oorzaken: een slechte pH-waarde, te veel cyaanzuur, of teveel zonlicht. Door een teststrip of digitale meter te gebruiken kunt u achter de precieze oorzaak komen, en de andere mogelijkheden uitsluiten.

Hoe bestrijd ik groen zwembadwater?

Wanneer u achter de oorzaak van het groene zwembadwater bent gekomen kunt u beginnen met de bestrijding. Wanneer het aan de pH-waarde ligt kunt u gebruikmaken van een pH-verhoger of pH-verlager. Ligt het aan de hoeveelheid cyaanzuur? Dan kunt u een deel van het water verversen. In het geval van teveel zonlicht is het simpelweg van belang om het bad in de schaduw te zetten of een afdekzeil te gebruiken.

Iets anders nodig? Mogelijk ook interessant: