123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

Deodorantvlekken

Deodorant vlekken verwijderen

Deodorant vlekken verwijderen


Op deze pagina leest u alles over het weghalen van deodorant vlekken. Zo kunt u deze vervelende witte of gele vlekken eenvoudig uit uw kleding verwijderen. Bestel hier ook direct alle producten die u nodig heeft.

Verschillende deodorant vlekken

Door deodorant kunnen er verschillende soorten vlekken ontstaan. Als de deodorant nog niet is opgedroogd, kunnen er witte deo vlekken in uw kleding terechtkomen. In witte kledingstukken vallen deze vlekken soms nauwelijks op, maar in zwarte kleding kan dit er wel lelijk uit gaan zien.

In witte kleding kunt u juist weer last krijgen van gele vlekken. Deze ontstaan niet direct door de deodorant zelf, maar door de chemische reactie van zweet, talg, water en bestanddelen van de deo. Lees verder op deze pagina om te zien hoe u beide soorten vlekken eenvoudig verwijdert.

Hoe verwijder ik witte deodorant vlekken uit kleding?

Verwijder witte deodorant vlekken uit kleding met witte azijn, baking soda of paracetamol. Op 123schoon.nl leest u alles over het gebruik van al deze producten en vindt u nog diverse andere reinigingsmethodes.

  • Oplossing 1: Witte azijn
    Witte deodorant vlekken verwijdert u uit (zwarte) kleding met een sopje van koud water en witte natuurazijn (verhouding 4:1). Laat het kledingstuk hier 45 tot 60 minuten in weken en borstel de vlekken vervolgens voorzichtig weg met een oude tandenborstel. Was het kledingstuk tot slot in de wasmachine.

  • Oplossing 2: Baking soda
    Maak in een kommetje een pasta van baking soda en water, door 3/4de deel baking soda met 1/4de deel water te vermengen. Breng dit aan op de vlekken en laat dit 1 tot 2 uur inwerken. Was het kledingstuk daarna volgens het wasvoorschrift.

  • Oplossing 3: Paracetamol
    Voor deze reinigingsmethode plet u een paracetamol en vermengt u dit met water. Breng de dikke substantie die er ontstaat aan op de vlek en laat dit 1 tot 2 uur inwerken. Was het kledingstuk vervolgens op normale wijze in de wasmachine.

  • Oplossing 4: Citroen en zout
    Voor deze methode heeft u een citroen of een flesje citroensap en wat zout nodig. Doorweek de stof met het sap van de citroen en breng hier een dikke laag zout op aan. Laat dit opdrogen, zodat het zout de deodorant vlekken uit de vezels van de stof kan zuigen. Borstel zo eenvoudig de resten weg en was het kledingstuk tot slot nog even volgens het wasvoorschrift.

  • Oplossing 5: Ammonia
    Dep ammonia met een spons op de deodorant vlekken en laat dit enkele minuten intrekken. Spoel de vlek vervolgens goed uit en was het kledingstuk in de wasmachine.
    Let op! Ammonia is een wat agressiever middel, waardoor dit niet op alle stoffen veilig te gebruiken is. Gebruik dit daarom niet op delicate stoffen (zoals wol, kasjmier of nylon) en test het gebruik eerst goed uit op een onopvallend deel van de stof. Ook het gebruik van een mondkapje en wegwerphandschoenen raden we aan, om gevaarlijke situaties te voorkomen.

Hoe verwijder ik gele deodorant vlekken uit kleding?

Er zijn veel verschillende manieren om gele deodorant vlekken uit witte kleding te verwijderen. Zo kunt u de kleding enkele uren laten weken in een emmer met schoonmaakazijn en vervolgens wassen in de wasmachine. Op 123schoon.nl vindt u diverse andere schoonmaaktips.

  • Oplossing 1: Glansspoelmiddel
    Glansspoelmiddel voor de vaatwasser is te gebruiken voor het verwijderen van gele deodorant vlekken. Breng een dikke laag glansspoelmiddel aan op de vlekken en laat dit enkele uren intrekken. Was het kledingstuk vervolgens in de wasmachine.
    Let op! Deze methode is niet geschikt voor gekleurde kleding. Doordat glansspoelmiddel blekend kan werken, kunnen er verkleuringen ontstaan.

  • Oplossing 2: HG Zweet- en deodorantvlekken verwijderaar
    Gebruik de speciale zweet- en deodorantvlekken verwijderaar van HG om de stof voor te behandelen, voordat u het kledingstuk gaat wassen. Hoe werkt dit? Spray een dikke laag van de speciale reiniger op de vlek, laat dit 30 minuten intrekken en was de kleding dan in de wasmachine. Zo verdwijnen de gele vlekken op een veilige en snelle manier.

  • Oplossing 3: Vaatwastabletten
    Verse deodorant vlekken? Deze krijgt u tijdens het wassen weg door een vaatwastablet toe te voegen aan de wasmachine. Het is hierbij belangrijk om het tablet direct aan de trommel toe te voegen, zodat de bestanddelen gelijk in contact kunnen komen met de vlekken. Op deze manier werkt de methode het beste.

  • Oplossing 4: Groene zeep of ossengalzeep
    Breng een dikke laag groene zeep of ossengalzeep aan op de deodorant vlek en laat dit een paar uur tot een volledige nacht intrekken. Vervolgens wast u het kledingstuk in de wasmachine. Als u de kleding met ossengalzeep gaat behandelen, is het wel belangrijk om een wasprogramma te gebruiken dat een niet te hoge temperatuur heeft (maximaal 40°C). Op te hoge temperaturen verliest de zeep namelijk zijn werking.

  • Oplossing 5: Biotex
    Maak in een emmer een mengsel van Biotex en water en laat het kledingstuk hier, aan de hand van de hardnekkigheid van de vlek, 30 minuten tot 2 uur in weken. Vervolgens moet u het kledingstuk wassen volgens het wasvoorschrift.

Omdat gele deodorant vlekken dus over het algemeen ontstaan door een combinatie van deodorant en zweet, vindt u op onze speciale pagina over het verwijderen van zweetplekken nog meer handige tips. En heeft u nog vragen over een van de reinigingsmethodes of mist u op deze pagina dé gouden tip? Neem dan gerust contact met ons op; zo helpen we elkaar.
 

 Disclaimer: lees hier meer.



Bestel hieronder direct alles wat u nodig heeft.