123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

Asfaltvlekken

Asfaltvlekken verwijderen

Asfaltvlekken verwijderen


Is er asfalt op uw kleding of schoenen terechtgekomen? Dit soort vlekken kunnen op verschillende manieren verwijderd worden. Lees gauw verder om onze tips te bekijken en om te zien welke producten u hier allemaal voor nodig heeft.

Asfaltvlekken verwijderen uit uw kleding

Voordat u aan de slag gaat met het verwijderen van asfaltvlekken uit uw kleding hebben wij een aantal belangrijke tips:

  • Tip 1: Insmeren met boter
    Om het verwijderen van asfaltvlekken eenvoudiger te maken kunt u altijd beginnen met het invetten van de vlek. Gebruik hiervoor (ongezouten) boter. Door de stof met behulp van draaiende bewegingen te behandelen, wordt het asfalt week en kan het eenvoudiger weggehaald worden. Hiervoor moet u de boter wel minstens 12 uur laten intrekken.

  • Tip 2: Altijd eerst testen
    Welke methode u ook gaat gebruiken voor het verwijderen van de vlekken, wij raden u aan om dit altijd eerst even te testen op een onopvallend onderdeel van de stof. Zo weet u zeker dat de gebruikte reinigingsmethode er niet voor zorgt dat uw kledingstuk zijn kleur verliest of dat de textuur aangetast wordt.

Er zijn dus verschillende methodes om asfaltvlekken uit uw kleding te halen. U kunt wasbenzine gebruiken om zowel vochtig als hard geworden asfalt eenvoudig te verwijderen. Doe dit op de volgende manieren:

  • Zijn de asfaltvlekken nog vochtig?
    Leg een absorberende onderlaag, zoals een stukje keukenpapier, onder de stof en gebruik vervolgens een propje watten met wasbenzine om de vlek mee te behandelen. Deppen is voor deze methode voldoende. Let er daarnaast op dat u niet te veel wasbenzine gebruikt, want dan kunnen er kringen op het kledingstuk ontstaan.

  • Zijn de asfaltvlekken al hard geworden?
    Ook als de asfaltvlekken al hard geworden zijn, zijn ze met wasbenzine weg te halen. Laat de vuile stof inweken in een diep bord met dit middel. Zo worden zelfs de meest hardnekkige vlekken losgeweekt. Nadat u de stof goed afgespoeld heeft en eventueel op reguliere wijze gewassen heeft, ziet het kledingstuk er weer uit als nieuw. Het kan ook nog helpen om de stof even te behandelen met water en afwasmiddel voordat u de kleding in de wasmachine stopt.

Asfaltvlekken verwijderen van uw schoenen

  • Oplossing 1: Wasbenzine
    Voor het verwijderen van asfaltvlekken van uw schoenen is wasbenzine ook een effectief middel. Gebruik in combinatie met een zachte doek om eenvoudig de vervuilingen weg te vegen.

  • Oplossing 2: Afwasmiddel
    Gebruik een mix van warm water en afwasmiddel om de zolen van uw schoenen vrij te maken van asfaltvlekken. Handig is het om eerst op een voorzichtige wijze zo veel mogelijk asfalt weg te schrapen met een (plastic) mesje, voordat u de schoenen echt gaat behandelen. Gebruik vervolgens een oude tandenborstel, doop die in het sopje van water en afwasmiddel en schrob hier de vlekken mee weg. Het maken van cirkelende bewegingen is het meest effectief.

Voor het verwijderen van asfaltvlekken zijn er dus verschillende methodes. Vooral wasbenzine is een veelgebruikt en effectief middel dat dit soort vlekken snel en een doelgericht weghaalt. Let wel op dat dit middel licht ontvlambaar is. Gebruik dit dus alleen in goed geventileerde ruimtes of buiten, zorg dat dit nooit in aanraking komt met vuur en vermijd ook contact met de ogen en de huid. We raden u verder aan om handschoenen te gebruiken voor dit klusje. Zo maakt u zowel schoenen als kleding op de meest veilige wijze schoon.

Heeft u naar aanleiding van onze reinigingsmethodes nog vragen of mist u op deze pagina dé gouden tip voor het verwijderen van asfaltvlekken? Neem dan gerust contact met ons op, zo kunnen we elkaar helpen. 
 

 Disclaimer: lees hier meer.



Bestel hieronder direct alles wat u nodig heeft.