Met de pleisters die u op deze pagina kunt vinden kunt u allerlei verwondingen afdekken. Ga zo voor de beste bescherming en de snelste wondgenezing. In ons ruime aanbod vindt u voor ieder wondje, groot of klein, en voor allerlei toepassingen de juiste producten.
Waarom zijn pleisters zo belangrijk?
De meeste pleisters bestaan uit een buitenzijde van plastic of textiel, waarin een absorberend wondkussen verwerkt is. Hiermee zorgt u ervoor dat er bescherming geboden wordt tegen bacteriën en allerlei andere invloeden van buitenaf, zodat er minder gauw infecties ontstaan. Als u geen gebruik maakt van pleisters kunnen er namelijk schadelijke stoffen in de wond belanden, die uiteindelijk zelfs dieper in de vezels terecht kunnen komen. Voorkom complicaties dus met behulp van dit product.
Verder zorgt een goede pleister er ook voor dat wondjes makkelijker en sneller genezen dan wanneer u de wond ‘aan de lucht’ laat genezen. Dit komt doordat er vochtige wondomstandigheden gecreëerd worden, waardoor de aanmaak van nieuw huidweefsel gestimuleerd wordt. Ook zorgt dit ervoor dat er minder snel korstjes ontstaan, waardoor u ook minder gauw last zult hebben van littekens.
Pleisters: welke soorten zijn er?
- Standaard pleisters: De standaard pleisters kent iedereen wel. Deze zijn dan ook geschikt voor de meest gangbare wondjes. Hierin worden een sterke kleefkracht, duurzaam materiaal, ademend textielweefsel en een niet-klevend wondkussen gecombineerd. Knip zelf op maat of gebruik de losse strips.
- Elastische pleisters: Wondjes op beweeglijke lichaamsdelen, zoals vingers, ellebogen of knieën, kunnen het beste beschermd worden met behulp van elastische pleisters. Doordat deze zich aanpassen aan uw bewegingen kunt u altijd al uw bezigheden blijven uitvoeren.
- Pleisters voor de gevoelige huid: Dankzij het hypoallergene en huidvriendelijke materiaal zijn deze pleisters zonder problemen op de gevoelige huid te gebruiken. Hier bieden ze een comfortabele bescherming, onder meer door het niet-klevende en schokdempende wondkussen.
- Extra sterke pleisters: Extra sterke pleisters bieden een nóg betere betrouwbaarheid, waardoor deze ook in veeleisende situaties gebruikt kunnen worden. Bescherm uw wondjes op ultieme wijze dankzij het stevige materiaal, de sterke kleefkracht en de duurzame drielagen-technologie.
- Waterbestendige pleisters: Wij bieden ook een ruime collectie van pleisters waarmee u kunt zwemmen, douchen of badderen. Het materiaal hiervan is vaak zowel waterbestendig als vuilafstotend, zodat de wond onder iedere omstandigheid schoon en droog gehouden wordt. Bestel zowel reguliere pleisters als waterbestendige pleisters voor vingers of andere beweeglijke lichaamsdelen.
- Vingerpleisters: Bescherm de wondjes op uw vingers ook met onze elastische vingerpleisters. Doordat deze zeer flexibel zijn en mee rekken met uw bewegingen blijft de bescherming betrouwbaar, wat u ook aan het doen bent. Wij verkopen ook speciale pleisters voor de vingertoppen.
- Hechtpleisters: Deze pleisters zijn speciaal ontwikkeld om kompressen of verbanden op stevige en comfortabele wijze te fixeren. Deze hechtpleisters vormen een extra sterke constructie en zijn aan te brengen zonder het gebruik van een schaar.
- Blarenpleisters: Ook producten voor het verzachten van blarenpijn verkopen wij. Met blaarpleisters en anti-druk patches zorgt u ervoor dat de blaar en de huid daaromheen minder pijnlijk aanvoelen, dat de genezing sneller verloopt en dat u altijd al uw bezigheden kunt blijven uitvoeren. Geschikt voor blaren op voeten, handen of andere lichaamsdelen.
- Likdoornpleisters: Verlicht het drukkende gevoel dat likdoorns kunnen veroorzaken met onze likdoornpleisters. De pleisters of anti-drukringen werken niet alleen goed om de pijn te verminderen, maar kunnen ook gebruikt worden om de likdoorns na gebruik eenvoudiger te kunnen verwijderen.
- Kinderpleisters: Bestel vrolijke pleisters met een opdruk voor uw kinderen. Door het huidvriendelijke materiaal is zowel het aanbrengen als het verwijderen hiervan pijnloos, terwijl de wondjes in de tussentijd goed beschermd worden.
- Blauwe pleisters: Blauwe pleisters hebben een voedselvreemde en goed detecteerbare kleur, waardoor ze ook in HACCP omgevingen gebruikt kunnen worden. Zo is dit perfect voor de horeca en de voedingsindustrie.
- Eilandpleisters: Eilandpleisters zijn extra groot en dus geschikt voor het afdekken van grote, gehechte of operatieve wonden. Het materiaal hecht goed en is ook te gebruiken voor beweeglijke lichaamsdelen. Wij verkopen ook waterdichte eilandpleisters, die te gebruiken zijn tijdens het douchen.
- Pleisterdispensers: Pleisterdispensers zijn zeer geschikt voor op de werkvloer. Deze kunt u op een centrale plek ophangen en vervolgens steeds bijvullen met de navullingen om te zorgen dat er altijd genoeg pleisters beschikbaar zijn.
- Wondhechtstrips: Met wondhechtstrips kunt u wonden die niet gehecht hoeven te worden afdekken. Hiermee worden de wondranden bij elkaar gehouden om de genezing te versnellen en de kans op littekens te verkleinen.
Hygiënisch pleisters opplakken
Pleisters zijn beschikbaar in losse strips, maar kunnen ook op een rol gekocht worden en op maat worden geknipt. Bij die tweede variant heeft u zelf meer vrijheid om de pleister aan iedere toepassing aan te passen. Voor het opplakken van pleisters kunt u, ongeacht of u voor losse strips of een pleisterrol gaat, het beste de volgende stappen uitvoeren:
- Maak voordat u de pleister gaat opplakken de wond goed schoon, bijvoorbeeld met onze Hansaplast wondspray. Hiermee ontsmet u de wond en zorgt u ervoor dat alle bacteriën verwijderd worden. Zorg ook dat de huid niet te vet is, anders plakt de pleister niet goed.
- Knip, indien nodig, de pleisters op maat. Hierbij dient u er rekening mee te houden dat het wondkussen in ieder geval altijd groot en dekkend genoeg is.
- Verwijder het papiertje of het plastic van de klevende onderdelen van de pleister en leg deze dan op de wond zónder het binnenste gedeelte aan te raken. Zo voorkomt u dat er alsnog bacteriën op het wondkussen terechtkomen.