123schoon - Schoonmaakmiddelen en Schoonmaakartikelen - Homepage logo
123schoon B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123schoon.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De beste deals op vaatwas, wasmiddel, schoonmaakmiddel en meer

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)

Populaire producten

Vuilniszakken

1 - 0 van 0

Vuilniszakken goedkoop bestellen

Vind bij ons altijd de vuilniszakken die u zoekt. Wij hebben een ruime keuze uit standaard afvalzakken en vuilniszakken met verschillende speciale eigenschappen. Ook bieden wij diverse formaten en capaciteiten aan. Of u dus een kleine afvalzak wilt kopen voor uw pedaalemmer of een grote vuilniszak voor in de kliko of afvalcontainer, het kan bij ons allemaal.

Het kiezen van de juiste maat vuilniszak

Het is belangrijk om bij het uitkiezen van een geschikte vuilniszak de vorm van uw prullenbak mee te nemen. Er bestaat namelijk een verschil tussen ronde of rechthoekige prullenbakken. Een afvalzak die perfect in een ronde bak past, past mogelijk niet in een rechthoekige, ook als de inhoud in liters precies overeen lijkt te komen. Reken aan de hand van de onderstaande formules uit wat de afmetingen van uw vuilniszak moeten zijn.

Rechthoekige vuilnisbakken

Voor rechthoekige prullenbakken meet u het als volgt:

  • Meet de hoogte, breedte en diepte van uw prullenbak of binnenemmer.
  • Om de breedte van de afvalzak te berekenen telt u de breedte en diepte van de afvalbak bij elkaar op. Als uw bak een brede rand heeft, telt u er twee of drie centimeter bij op.
  • Om de lengte van de afvalzak te berekenen telt u de hoogte van de bak op bij de helft van de breedte / diepte (de langste van de twee). Reken 10 of 20 cm extra zodat hij goed om de rand heen kan.

Door met bovenstaande punten de ideale inhoudsmaat voor uw vuilniszak te berekenen, gebruikt u uw vuilnisbak optimaal.

Ronde vuilnisbakken

Voor ronde prullenbakken kunt u als volgt meten:

  • Meet de hoogte en diameter van uw prullenbak of binnenemmer.
  • Om de breedte van de afvalzak te berekenen doet u de diameter van de bak x 3,14 en deelt u het dan door twee.
  • Om de lengte van de afvalzak te berekenen doet u de hoogte van de bak, plus de helft van de langste zijde van de bak. Reken 10 of 20 cm extra zodat hij goed om de rand heen kan.

Met deze berekeningen weet u wat de lengte en breedte van de afvalzak moet zijn om precies in uw prullenbak te kunnen passen. Zo kunt u eenvoudig een geschikte vuilniszak uitkiezen. Komt u er niet helemaal uit? Neem dan de capaciteit van uw prullenbak en tel hier een paar liters bij op om aan de hand van het aantal liters een vuilniszak te vinden die past.

De verschillende soorten vuilniszakken in ons assortiment

Niet elke vuilniszak is hetzelfde. In ons assortiment vindt u standaard vuilniszakken, maar ook speciale zakken. Er zijn vuilniszakken met een handige trekband, waardoor u deze makkelijk dicht kunt maken en kunt verplaatsen of vuilniszakken met een fixeerband, waarmee voorkomen wordt dat de zak continu afzakt. Nare luchtjes voorkomt u met een geparfumeerde vuilniszak.

Afval scheiden is ook zeer belangrijk. Om dit makkelijker te maken zijn er bio afvalzakken. Deze zijn biologisch afbreekbaar en kunt u dus direct in de groene bak gooien. Indien u niet een bio afvalzak nodig heeft, maar toch voor een duurzame keuze wilt gaan, kunt u ook kiezen voor gerecyclede vuilniszakken. Deze zijn gemaakt van gerecycled plastic.

De beschikbare vuilniszakmerken

Wij verkopen vuilniszakken van een groot aantal topmerken. Brabantia, Joseph Joseph, EKO en Simplehuman hebben bijvoorbeeld afvalzakken op de markt gebracht die precies in de prullenbakken van deze merken passen. Aan de hand van lettercodes vindt u op deze manier eenvoudig de perfecte vuilniszak, die nooit te groot of te klein is.

Naast deze op maat gemaakte vuilniszakken bestelt u bij ons nog veel meer vuilniszakken van andere merken, bijvoorbeeld van Swirl of ons voordelige 123schoon-huismerk. 

Geschikt type prullenbak voor welke vuilniszak

Door de verschillende inhoudsmaten past niet elke vuilniszak in iedere prullenbak. Wij hebben voor u op een rijtje gezet welke inhoudsmaten van vuilniszakken vaak voorkomen in welk type prullenbak.
 

Inhoud vuilniszak Geschikte prullenbak
3-5 liter Zeer kleine prullenbakken
6-25 liter Kleine prullenbakjes in de badkamer of op het toilet
26-40 liter Prullenbak in de keuken voor kleine huishoudens 2-3 personen
41-70 liter Prullenbak in de keuken voor grote huishoudens 4+ personen
>100 liter Afvalcontainers


Op deze pagina vindt u niet alleen vuilniszakken, maar ook ons aanbod aan prullenbakken.

Zoekt u iets anders? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Welke soorten vuilniszakken zijn er?

Er zijn verschillende soorten vuilniszakken, zoals standaard vuilniszakken, met trekband, met fixeerband, geparfumeerde zakken, bio zakken, gerecyclede afvalzakken en containerzakken. Ieder type is ontworpen voor specifieke gebruikersbehoefte en afvalsoorten. Zo zit er altijd wel een vuilniszak tussen die past bij wat u zoekt.

Zijn er milieuvriendelijke vuilniszakken beschikbaar?

Ja, er zijn milieuvriendelijke vuilniszakken beschikbaar. Zo heeft u keuze uit bio afvalzakken, die gewoon bij het groenafval kunnen of kunt u kiezen voor gerecycled vuilniszakken. Deze vuilniszakken zijn gemaakt van gerecycled plastic.

Hoe kies ik de juiste maat vuilniszak voor mijn prullenbak?

Bepaal eerst of u een ronde of rechthoekige vuilnisbak heeft. Bij een rechthoekige vuilniszak meet u de breedte, diepte en hoogte van de binnenemmer. Bij ronde vuilnisbakken meet u de hoogte en diameter. Voor de geschikte breedte van de afvalzak moet u de diameter keer 3,14 doen en dan delen door twee.
 

Heeft u vragen over vuilniszakken of komt u er niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.